Prothese uitproberen

Protheses van Moveable zijn uitgebreid te testen.

Veel protheses kunnen niet goed uitgeprobeerd worden, wij begrijpen dat dit lastig is in het maken van de keuze voor een goede prothese. Vaak weet je niet of de dingen die je graag doet, lukken met onze protheses. Sommige acties zorgen pas na een tijd gebruik voor last aan de stomp, of je moet juist even snappen hoe de prothese werkt. Dit kost soms tijd, daarom willen wij jou helpen om een goede keuze te kunnen maken. Je kunt de prothese voor een dagdeel bij het revalidatiecentrum uitproberen, of je kunt deze mee naar huis nemen voor het uitproberen van taken thuis.

"Tijdens de uitprobeersessie merkte ik dat ik met de mHand Adapt mijn handtas kon tillen. Een geluksmomentje!"

Corina

Wat is een uitprobeersessie?

Een uitprobeersessie is een test met één van onze producten bij jouw revalidatiecentrum. Tijdens deze test wordt gekeken of het product voldoet aan jouw verwachting. Tijdens de test krijg je een korte training over de mHand Adapt. Daarna gaan we beginnen met enkele basisbewegingen. Als dit goed lukt, kunnen we ook jouw meegenomen dingen testen. Tijdens de hele sessie krijg je tips over het goed gebruiken van onze hand. Aan het eind van de test heb je als het goed is een beeld over hoe jij de mHand Adapt in het dagelijks leven kunt gebruiken. Als dit gedurende de afspraak nog niet goed kan worden beoordeeld, kunnen veel producten ook enkele weken mee naar huis worden genomen om in jouw eigen omgeving te kunnen testen. Onze ervaring is dat het leertraject met de mHand Adapt erg kort is.

Wat je test bepaal je zelf

Elke test is anders, de vraag is: wat zou jij willen kunnen doen met je prothese? Neem gerust ook zelf iets mee dat je wilt testen. Bijvoorbeeld je föhn voor het testen van een handprothese of je kinderfietsje voor het testen van een kinderknie. Als je al een prothese gebruikt, breng die dan altijd mee naar de test. Natuurlijk hebben wij ook een paar ideeën en materialen klaarliggen die je een goed beeld kunnen geven wat er mogelijk is met jouw testproduct.

Fietsen

We merken dat veel mensen graag fietsen. Tijdens een test van prothesehanden hebben we daarom altijd een fiets met een goed stuur beschikbaar. Met de mHand Adapt kun je namelijk goed fietsen met een recht of een licht gebogen stuur. Naast het feit dat je kunt fietsen, is dit ook een manier om te testen of je taken zoals het duwen van een winkelwagen of kinderwagen goed kunt uitvoeren. Voor het testen van een kinderknie zou je bijvoorbeeld je eigen fietsje mee kunnen nemen.

[]