Armprotheses in Nederland en Belgie

Hoe krijg ik een armprothese?

Een prothese voor kinderen en/of volwassenen met een congenitaal reductiedefect of een verworven amputatie van de arm/hand wordt altijd op maat gemaakt. In een team bestaande uit de revalidatiearts, de fysio-/ergo-/handtherapeut en orthopedisch instrumentmaker in samenwerking met u als gebruiker of ouder/verzorger wordt gekeken welke prothese het beste past.

Soms is dat nog niet helemaal duidelijk, dan wordt een proefprothese aangemeten, die enkele weken thuis kan worden uitgeprobeerd. Dit is dus ook met alle Moveable prothesehanden mogelijk.

Als vaststaat hoe de prothese eruit gaat zien, wordt een aanvraag ingediend bij de zorgverzekeraar. Na goedkeuring meet de instrumentmaker de prothese aan.

Sommige instrumentenmakerijen specialiseren zich op sport of fietsen. Overleg altijd goed met uw prothesemaker of de door u gekozen voorziening door de verzekeraar wordt vergoed.

Op de kaart hieronder vindt u een overzicht van de locaties waar armprotheses worden aangemeten. Hier krijgt u alle informatie die u nodig heeft om de juiste armprothese te verkrijgen.

U kunt altijd contact met ons opnemen als u nog vragen heeft.

Waar krijg ik een armprothese?

  • In Nederland kunt u een armprothese verkrijgen bij bijvoorbeeld OIM, Livit, het Roessingh, de Hoogstraat, Spronken, ProReva of Stel Orthopedie.
  • In Belgie kunt u voor een armprothese onder andere terecht bij V!go, Aqtor, Spronken, Matton, Creteur, van Haesedonck of  Orthobility orthopedie.
  • Klik op de kaart voor een locatie bij jou in de buurt.

Wij werken samen met